ΣΥΣΣΙΤΙΟ

«επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν. Εφόσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε».

Το συσσίτιο της ενορία μας, με εμπνευστή και προστάτη τον Άγιο ιαματικό Παντελεήμονα, εγκαινιάστηκε από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ.κ. Βαρνάβα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2009.
Λειτουργεί στην κατακόμβη του ιερού Ναού στις σύγχρονες επαγγελματικές εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής και εξασφαλίζει το καθημερινό φαγητό σε όλους τους ενορίτες, που επιβεβαιωμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βιοποριστικές τους ανάγκες.
Με βασική αρχή τον εθελοντισμό εφτά μαγείρισσες και 65 βοηθοί, διακονούν στο μαγειρείο εκ περιτροπής και διανέμουν το φαγητό κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11.30 έως τις 12.30π.μ. Στους δε κατάκοιτους γέροντες το φαγητό αποστέλλεται στο σπίτι.
Βασική πηγή ανεφοδιασμού του μαγειρείου αποτελεί η συγκινητική ανταπόκριση των ευαισθητοποιημένων Χριστιανών, η οποία μέχρι σήμερα συντηρεί, προς Δόξα Θεού, πλούσια τα προσφερόμενα αγαθά του ενοριακού μας συσσιτίου.
Για το λόγο αυτό το συμβούλιο του φιλοπτώχου ταμείου εκ μέρους των απόρων αδελφών, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμπαρίστανται και συνδράμουν στο δύσκολο και σοβαρό έργο της φιλανθρωπίας.

DSC_6463