ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

«Ο ελεών πτωχόν, δανείζει Θεόν»

paralytos

Η ενορία μας, όπως και όλες οι ενορίες της μητροπόλεώς μας, με την προτροπή του μητροπολίτου μας, επιμελείται με ιδιαίτερη προσοχή το φιλανθρωπικό έργο. Μέσα στην οικονομική κατάρρευση της εποχής μας, προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να συμπαρασταθεί με αγάπη και σεβασμό στους πονεμένους αδελφούς.

Εκατό περίπου άποροι ενορίτες προσέρχονται στις εγκαταστάσεις του συσσιτίου μας για να παραλάβουν καθημερινά ζεστό μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο ετοιμάζεται με πολλή αγάπη από εθελόντριες γυναίκες. Τις εορτές και στους θερινούς μήνες προσφέρονται και δέματα ξηράς τροφής.

Παράλληλα η ενορία μας κατανοώντας τις ποικίλες βιοτικές ανάγκες συνδράμει οικονομικά σε άπορες οικογένειες για θέρμανση, φάρμακα, λογαριασμούς, ενοίκια κ.α.

Για το σκοπό αυτό διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο ετήσιος έρανος αγάπης σε όλα τα σπίτια της ενορίας από ομάδα 90 εθελοντριών γυναικών.

Τέλος, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου η ενορία μας συμμετέχει στη συγκέντρωση ρούχων, τα οποία διατίθενται μέσω της τράπεζας ρουχισμού «ο Χιτών» της μητροπόλεώς μας σε όσους χρήζουν βοηθείας.eft